Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 1 november 2016

  Storbritanniens import av pellets rekordhög

  Storbritanniens import av träpellets är rekordhög men backar med 24 procent i augusti i år, jämfört med för ett år sedan.

  Under perioden januari till juli i år var importen rekordhög, enligt det amerikanska nyhetsbrevet North American Wood Fiber Review.

  Under andra kvartalet i år importerade Storbritannien över två miljoner ton träpellets, vilket var 11 procent mer än under första kvartalet och 21 procent mer än under andra kvartalet i fjol.

  Import toppar 2016

  Importen av träpellets från USA till Storbritannien har ökat stort under de senaste fem åren och kommer troligen att nå en toppnivå under 2016. 2012 var den mindre än en halv miljon ton, i år kan den bli åtta gånger så stor.

  Det är främst från USA:s sydstater som exporten sker och området står för hälften av pelletsimporten till Storbritannien under andra kvartalet i år. Betydande volymer träpellets kommer även från Kanada och Lettland.

  Storbritannien är världens överlägset största importör av träpellets, följt av Danmark, Sydkorea och Belgien.

  Relaterade artiklar

  Till toppen