Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 30 juni 2019

  Stora Enso vill lägga ned i Kitee

  Som en del av sitt besparingsprogram vill Stora Enso samla all gransågning i Finland vid Varkaus.

   Stora Enso vill lägga ned sitt sågverk i finska Kitee för att koncentrera all gransågning till Varkaus.
  Stora Enso vill lägga ned sitt sågverk i finska Kitee för att koncentrera all gransågning till Varkaus. FOTO: Birgitta Sennerdal

  Stora Enso vill konsolidera den finska produktionen av granvirke till sågverket i Varkaus, detta som en del av företagets besparingsprogram på 120 miljoner euro. Det innebär nedläggning av sågverket i Kitee, med 85 anställda och en produktion på 260 000 kubikmeter sågad vara.

  ”Den planerade konsolideringen skulle göra det möjligt att utnyttja den fulla potentialen i Varkaus som ett integrerat bruk som kan leverera en mängd olika vidareförädlade produkter i trä, såsom sågat virke, hyvlade produkter och LVL”, säger Jari Suominen, chef för divisionen Wood Products inom Stora Enso i ett pressmeddelande.

  20 nya tjänster i Varkaus

  Sågverket och LVL-produktionen i Varkaus sysselsätter i nuläget 105 anställda, och produktionsökningen skulle innebära 20 nya heltidstjänster.

  Förändringarna är beroende av utfallet av fackliga förhandlingar som inleds i augusti vid Kitee sågverk, och om nedläggningen genomförs är produktionen vid Kitee sågverk tänkt att fasas ut gradvis till slutet av 2019.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen