Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 27 augusti 2019

  Stora Enso ökar i Gruvön

  Stora Enso planerar att öka produktionen och nyanställa 20 personer vid sågverket och CLT-fabriken i Gruvön.

   Kristina Lövgren, produktionschef, och Joakim Sveder, platschef, på Stora Enso Gruvöns Sågverk berättar att de under de kommande sex månaderna ska rekrytera 20 personer och fortsätta öka produktionen i den nya CLT-anläggningen.
  Kristina Lövgren, produktionschef, och Joakim Sveder, platschef, på Stora Enso Gruvöns Sågverk berättar att de under de kommande sex månaderna ska rekrytera 20 personer och fortsätta öka produktionen i den nya CLT-anläggningen. FOTO: Malin Hildén/Paper province

  Den nya produktionslinjen för korslimmat trä, CLT, fortsätter att skapa arbetstillfällen och ökad produktion vid Stora Enso Gruvöns Sågverk. Sedan produktionen av korslimmat trä startade har 40 nya medarbetare rekryterats, och under de kommande sex månaderna behövs ytterligare 20.

  ”Vi är i en stor rekryteringsfas just nu. Vi söker operatörer, tekniker och ledare. Om ett år ska vi vara uppe i 80 000 kubikmeter korslimmat trä. En fullskalig produktion når vi nog om cirka två år, säger Joakim Sveder”, platschef Stora Enso Gruvöns Sågverk, i ett pressmeddelande.

  Produktionen ökar

  Full produktion innebär 100 000 kubikmeter per år, och förhoppningen är att efterfrågan ska öka i takt med att marknaden vill ha ett mer klimatanpassat byggande.

  Men Stora Enso är inte ensamma att vilja ta till vara den möjligheten. Sedan tidigare producerar Martinsons i Bygdsiljum, Västerbotten, 22 000 kubikmeter korslimmat trä per år. Södra investerar för en total produktion av 140 000 kubikmeter korslimmat trä vid två fabriker i Värö och Setra bygger en fabrik i Långshyttan med en kapacitet på 100 000 kubikmeter vid treskift.

  Relaterade artiklar

  Till toppen