Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 11 februari

  Polisen grep chaufför – fullt med stulna motorsågar i fordonet

  Kustbevakning och polis hittade mängder av misstänkt stöldgods i lastbil som stoppades vid färjeläge.

  En lastbilschaufför greps på lördagskvällen vid färjeläget i Karlshamn i Blekinge. Chauffören hade angett att han körde med tom bil men i lasten fanns det personbilar. Bilarna var fulla med motorsågar och röjsågar, rapporterar tidningen Sydöstran.

  ”Gediget samarbete”

  Polisen skriver i ett inlägg på sin Facebook-sida att gripandet kunde genomföras efter ett ”gediget samarbete med Kustbevakningen”. Det var när Kustbevakningen skulle kontrollera lastsäkerheten i fordonet som var på väg att ta färjan från Karlshamn till Klaipeda i Litauen som personbilarna hittades.

  Läs även: Tullverket svarar: EU förbjuder oss att stoppa stöldgodsLäs också Orsaken till att tullen inte stoppar stulna maskinerLäs också: Tullverket: Stöldgods omfattas inte av fria rörligheten

  Polisen blev kallad till platsen och i personbilarna hittade man utrustning i form av verktyg och maskiner, som motorsågar och röjsågar. Både bilarna och föremålen misstänks vara stulna.

  Godset har tagits i beslag och lastbilschauffören anhölls misstänkt för häleri.

  Vid gripandet förnekade han all kännedom om godset, uppger tidningen BLT.

  Relaterade artiklar

  Till toppen