Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 1 juni 2016

  Stopp för generell dispens för terrängfordon

  Det blir ingen generell dispens från terrängkörningsförbudet vid jakt i Jämtland i år heller. Det rapporterar Radio Jämtland.

   Jaktlag i Jämtland som vill ta sig ut till sina marker med terrängfordon för att exempelvis jaga älg måste söka dispens.
  Jaktlag i Jämtland som vill ta sig ut till sina marker med terrängfordon för att exempelvis jaga älg måste söka dispens.

  Det är länsstyrelsen i Jämtland som med hänvisning till att minska skadorna i skogen inte ger en generell dispens för terrängkörning vid jakt.

  Det betyder att varje jaktlag måste fortsätta söka dispens om laget vill använda fyrhjulingar, snöskotrar eller andra fordon i samband med jakt eller transporter.

  Länsstyrelsen motiverar sitt beslut med att fordonen skadar markerna och det krävs speciella skäl för att få dispens. Dit hör exempelvis funktionshinder eller att jaktområdet ligger minst en mil från farbar bilväg.

  Däremot är det tillåtet att använda terränggående fordon i samband med utkörning av älg eller björn ur skogen.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen