Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 31 oktober

  Ny ägare driver Rolfs vidare

  Stockhult Holding, som också äger sågverket i Glommersträsk, köper Rolfs såg av Setra för att återuppta verksamheten.

   Rolfs såg, Kalix.
  Rolfs såg, Kalix. FOTO: Setra

  Bakom Stockhult Holding står Peter Björnsson, som har en lång bakgrund av arbete med industriuppbyggnad och rationalisering inom Ikea. Det var också av Ikea som han 2018 köpte sågverket Glommers Timber i Glommersträsk. Då var ett av motiven att säkra råvaran till den verksamhet med träförädling som Peter Björnsson sedan 2012 driver i Litauen, och det litauiska företaget var redan då en av Glommers Timbers största kunder.

   Stockhult Holding äger sedan tidigare Glommers Timber och ägaren, Peter Björnsson, driver även en verksamhet med träförädling i Litauen.
  Stockhult Holding äger sedan tidigare Glommers Timber och ägaren, Peter Björnsson, driver även en verksamhet med träförädling i Litauen. FOTO: Privat

  Återstartas

  Nu utökas företagsgruppen med Rolfs såg i Kalix, som Setra aviserade till försäljning redan 2017. Men efter att ha misslyckats med att hitta köpare las verksamheten vid Rolfs ned under fjolåret, ett beslut som väckte hård kritik från sina håll.

  Men nu vill alltså Stockhult Holding stegvis återuppta verksamheten vid Rolfs såg, enligt ett pressmeddelande från Setra. Det blir då det tredje sågverket i Norrbotten som återstartas efter att ha lagts ned av Setra. Tidigare har Stenwalls köpt och återupptagit produktionen vid både Lövholmen och Seskarö.

  Relaterade artiklar

  Till toppen