Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 7 juli

  Start för brandflygningar över Skåne

  Brandflygningar över Skåne ska hjälpa till att upptäcka bränder i tidigt skede.

   Bild från måndagens brandflygning av Frivilliga flygkåren, som då höll uppsikt över en brand i nordöstra Skåne.
  Bild från måndagens brandflygning av Frivilliga flygkåren, som då höll uppsikt över en brand i nordöstra Skåne. FOTO: Frivilliga flygkåren

  Nu startar brandflygningar över Skåne vid risk för skogsbrand. De första brandflygningarna genomfördes helgen 29–30 juni och pågick i ett första skede till torsdagen den 4 juli.

  Det är länsstyrelsen som slutit avtal med frivilligorganisationen Frivilliga flygkåren om flygningar för att spana efter rökutveckling. Flygningarna genomförs vid behov, när brandrisken är extra stor. En första aktiv insats gjordes på måndagen, då Frivilliga flygkåren bistod räddningstjänsten i Kristianstad med att kontrollera en brand utanför Knislinge i nordöstra Skåne.

  ”Brandflygningar stärker beredskapen i Skåne. Det ger oss större möjlighet att upptäcka eventuella skogsbränder i ett tidigt skede”, säger Ola Melin, länsöverdirektör på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen