Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 juni 2018

  Starkt resultat för Renholmen

  Byskeföretaget Renholmen har en positiv trend. Bolaget som tillverkar utrusning till sågverk var nära att slå omsättningsrekord för verksamhetsåret 2017–2018.

  Det är stor efterfrågan på virke runt om i världen, vilket får hjulen att snurra hos många svenska företag. Ett av dem är Renholmen som tillverkar virkeshanteringsutrustning.

  – Omsättningen för verksamhetsåret 2017–2018 landade på 128 miljoner och det är nära all time high. När det gäller vinsten väntar vi på de slutliga siffrorna men vi kan konstatera ett starkt resultat, säger Renholmens nye VD Per Jonsson i ett uttalande.

  Satsar i öst

  Framgångarna har lett till nyanställningar på huvudkontoret i Byske.

  – Vi känner ett fortsatt stort förtroende från branschen med hög efterfrågan på våra lösningar som verkligen effektiviserar för sågverken, säger Per Jonsson.

   Renholmens VD Per Jonsson har fina siffror att glädjas åt och berättar att bolaget satsar på att etablera sig på den ryska marknaden.
  Renholmens VD Per Jonsson har fina siffror att glädjas åt och berättar att bolaget satsar på att etablera sig på den ryska marknaden. FOTO: Patrick Degerman

  Renholmen fortsätter att expandera i Finland och företaget satsar även i Ryssland där bolaget öppnat ett försäljningskontor.

  – Den ryska regeringen investerar miljardbelopp för att modernisera skogs- och sågverksindustrin, så det är en marknad som kommer att bli viktig för Renholmen framöver, säger Per Jonsson.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen