Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 29 november 2017

  Södra Wood AS till tyska Sörnsen

  Nu säljer Södra sin norska verksamhet till tyska Sörnsen Holzleisten. 70 anställda berörs av affären.

  FOTO: Södra

  Södra Wood AS omfattar produktion av list och folierad mdf i Brumunddal och Engestdal, två distributionscentraler och en marknadsorganisation.

  – Vi har ett bra samarbete med Sörnsen som idag är en av våra huvudleverantörer. Övertagandet av Södra Wood AS ger Sörnsen en större del av värdekedjan där de med en konkurrenskraftig produktion och vår starka sälj- och distributionsorganisation, kan utveckla den interiöra affären i Norge på ett positivt sätt. Genom försäljningen skapas ett starkare, stabilare och konkurrenskraftigare företag, säger Peter Karlsson, segmentschef Interiör i ett pressmeddelande.

  Sörnsen Holzleisten har sedan tidigare ett samarbete med Södra och har bland annat övertagit Södra Wood Grimslöv och dotterbolaget UAB SIWood i Litauen .

  – Södra Interiör är sedan tidigare ett välkänt varumärke i Norge som har stått för stabilitet och kompetens på de skandinaviska marknaderna i många år. Vi är glada över att fortsätta med ett så ansett varumärke i Norge tillsammans med Södra som partner. Som Europas största listproducent får vi tillgång till hela värdekedjan från produktion till distribution, vilket är en kraftfull signal till alla återförsäljare i Norge. Med hjälp av Södras utmärkta logistikupplägg med distributionscentraler i Namsos och Brumunddal kan nya produkter enkelt införas hos våra norska kunder, säger Robert Sörnsen, vd för Sörnsen Holzleisten i pressmeddelandet.

  Övertagandet äger rum den 1 februari 2018.

  LÄS OCKSÅ: Tufft att tanka tung TeslaLÄS OCKSÅ: Bergvik säljer ut skogenPREMIUM: Så mycket får Gefleortens bönder när Bollnäsfilen såldes

  Relaterade artiklar

  Till toppen