Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 september 2018

  Södra inför treskift på sågverk i Mönsterås

  Södra ökar produktionen vid sågverket i Mönsterås med 100 000 kubikmeter per år. Förändringen innebär att man inför ett tredje skift och nyanställer cirka 30 personer.

  Intresset för trävaror är stort, inte minst inom byggsektorn där andelen trähus ökar. Den stora efterfrågan är en av orsakerna till Södras agerande, bolaget har under de senaste två åren genomfört flera förändringar inom sågverksrörelsen för att möta marknadsutvecklingen.

   Södras sågverk i Mönsterås växlar upp produktionen, startar treskift och nyanställer cirka 30 personer.
  Södras sågverk i Mönsterås växlar upp produktionen, startar treskift och nyanställer cirka 30 personer. FOTO: Per Pixel Petersson

  – Vi har gått in i segmentet med byggsystem i trä och investerar i en fabrik för korslimmat trä bredvid vårt sågverk i Värö. produktionen vid den nya anläggningen kommer att kräva en del volym från sågverket i Värö. En del av den tappade volymen ökar vi nu i stället upp i Mönsterås. Även vårt förvärv av det engelska försäljningsbolaget Södra Wood Ltd har förbättrat våra marknadsförutsättningar och vi ser mycket ljust på framtiden, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

  Dags att rekrytera

  Nu börjar processen med att rekrytera den personal som krävs för att växla upp till treskift på sågverket i Mönsterås.

  – Det känns väldigt roligt att göra den här satsningen som ligger så rätt i tiden. Det blir en utmaning att hitta rätt personal, 30 personer är ganska mycket och det kommer att ta tid att rekrytera och lära upp de nya medarbetarna. Det är alltid skoj att växa som organisation och det är kul att flytta fram positionerna för Södra. Vi ser det här som en möjlighet att ta marknadsandelar, säger Jörgen Lindquist.

  LÄS MER: Minskad avverkning billigastLÄS MER: Ökad oro hos Lantmännens odlare

  Relaterade artiklar

  Till toppen