Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 april 2017

  Södra höjer priserna på timmer och massaved

  Södra höjer både timmerpriset och massavedspriset från och med i dag.

  FOTO: Henrik Björnsson

  Det gick inte att hålla emot för den största timmerförbrukaren i södra Sverige, Södra höjer timmerpriset från och med i dag.

  Höjningen är på totalt 50 kronor per fastkubikmeter (m3fub), varav 25 kronor är en prislistehöjning och 25 kronor är en premie för tidig kontraktering. Prishöjningen gäller både gran och tall.

  I ett pressmeddelande konstaterar Södra att marknaden för sågade trävaror har förbättrats under våren. Efterfrågan på barrtimmer är hög och väntas så vara under sommaren och hösten.

  ATL har tidigare skrivit om den stora efterfrågan som råder på timmer i södra Sverige och att kontrakteringen är låg i de områden som de senaste åren drabbats av storm.

  Mer oväntat var att Södra även höjer priset på barrmassaved, med 20 kronor per m3fub.

  ”De strategiska satsningar som gjorts vid Södras bruk innebär att förbrukningen av barrmassaved stadigt ökar. Att öka gallringsaktiviteten och inte vänta för länge med timmerskogen ligger i linje med Södras uppdrag att öka lönsamheten i våra medlemmars skogsbruk”, säger Håkan Larsson som är chef för Södra Skog i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen