Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 8 november 2019

  Södra drar ned på sågningen

  Södra förlänger juluppehållet vid sågverken för att möta en lägre efterfrågan.

   Södra förlänger juluppehållet i sågverken vilket minskar produktionen med 30 000 kubikmeter.
  Södra förlänger juluppehållet i sågverken vilket minskar produktionen med 30 000 kubikmeter. FOTO: Södra

  Södra har beslutat om förlängda produktionsstopp vid sågverken under jul och nyår. Det framgår av ett pressmeddelande. Stoppen beräknas ge en minskad produktion med 30 000 kubikmeter och syftet är att möta en lägre efterfrågan på sågade trävaror de kommande månaderna.

  Baggatimmret hanterat

  Angreppen av granbarkborre har inneburit att Södra sågat en högre andel gran under det senaste halvåret. Men bedömningen är att majoriteten av årets timmer från skog som angripits av granbarkborre kommer vara hanterat i slutet av året, och enligt Södra kan de därför med fullt ansvar mot medlemmarna anpassa produktionen kortsiktigt.

  Export utanför Europa

  Under året har Södras export till marknader utanför Europa ökat 15 procent jämfört med föregående år, trots lägre andel furu och därmed minskad försäljning till Nordafrika. Möjligheterna till ökad försäljning utanför Europa ser goda ut under 2020 vilket samtidigt kommer att minska utbud i Europa, uppger Södra.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen