Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 26 mars 2019

  Miljövänligare behandling av snytbagge

  Svenska skogsplantor har beslutat att sluta behandla plantor med kemiska bekämpningsmedel mot snytbagge vid deras egna plantskolor.

   Svenska Skogsplantor har utvecklat sin egna alternativa metod för att bekämpa snytbaggar som man nu väljer att satsa på.
  Svenska Skogsplantor har utvecklat sin egna alternativa metod för att bekämpa snytbaggar som man nu väljer att satsa på. FOTO: Mostphotos

  Anledningen till beslutet är att Svenska skogsplantor har utvecklat en alternativ behandlingsmetod, som de kallar för Conniflex, för att ta hand om snytbagge. Metoden är fri från kemiska bekämpningsmedel.

  ”Vi anser oss kunna erbjuda ett fullgott alternativ med samma höga skyddseffekt. Conniflex skyddar under hela den mest kritiska angreppsperioden och kostnaden är jämförbar med behandling med kemiska bekämpningsmedel för motsvarande skyddseffekt”, säger Roger Johansson, affärsområdeschef för Svenska skogsplantor i ett pressmeddelande.

  Start 2020

  Men trots att företaget själva slutar att behandla sina plantor med kemiska behandlingsmedel så kommer Svenska skogsplantor fortfarande att handla med kemisk behandlade plantor från andra aktörer. Tanken är att detta bara ska göras under en övergångsperiod.

  Från och med våren 2020 kommer alla leveranser från Svenska skogsplantors egna plantskolor vara fria från kemiskt behandlingsmedel.

  Relaterade artiklar

  Till toppen