Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 11 juni

  Skogsutredningen får fem månader till

  Sista november nytt slutdatum för utredningen.

   Skogsutredningen har sin startpunkt i slitningar mellan miljö- och produktionsmålen i skogen.
  Skogsutredningen har sin startpunkt i slitningar mellan miljö- och produktionsmålen i skogen. FOTO: Ann-Katrin Öhman

  Regeringen beslutade i dag om att förlänga skogsutredningen med fem månader, till den sista november 2020. Utredare Agneta Ögren bad ursprungligen om ett års förlängning, till den 1 juli 2021. Efter att regeringen skjutit till extra medel, men inte angett hur länge de skulle räcka, justerade Agneta Ögren förhoppningarna till att åtminstone få till oktober eller november i år. Några andra förändringar i uppdraget beslutade regeringen inte om, enligt Jakob Lundgren, pressekreterare hos miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

  Omfattande uppdrag

  Att tiden skulle bli kort noterades på många håll redan när utredningen tillsattes i juli 2019. Uppdraget är omfattande, direktivet är på 22 sidor. Utredningen ska bland annat lämna förslag som stärker äganderätten och rättssäkerheten för skogsägare, skapar flexiblare former av skydd och ersättning för skydd, uppmuntrar skogsägare att frivilligt skydda mer mark och samtidigt uppfyller svenska åtaganden inom internationella avtal för klimat och biologisk mångfald.

  Relaterade artiklar

  Till toppen