Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 7 februari 2019

  Skogsstyrelsen varslar 124 personer

  Som en följd av en minskad budget för 2019 varslar Skogsstyrelsen på torsdagen 124 anställda om uppsägning.

  Varslet är en konsekvens av att Skogsstyrelsen förlorar flera av sina uppdrag. Regeringen fattade inför i år beslut om att bland annat dra ner budgeten för ersättning till markägare som fått skog formellt skyddad och stoppa den nationella inventeringen av nyckelbiotoper. Det innebär att myndigheten måste spara 50 miljoner kronor under 2019. De totala anslagen ligger på 440 miljoner kronor, skriver de i ett pressmeddelande.

  ”Det här är förstås ett av de tyngsta besked man kan ge till sina medarbetare och det är direkt kopplat till färre uppdrag och en kraftigt minskad budget. Nu tvärbromsar vi, men bromssträckan är lång med uppsägningstider att ta hänsyn till och det bidrar till varslets omfattning”, säger Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, i pressmeddelandet.

  De anställda som nu varslas om uppsägning finns över hela landet, meddelar myndigheten. Det berör mellan fem och elva tillsvidareanställda i alla län i utom Västernorrland. Myndigheten har sammanlagt nästan 800 tillsvidareanställda.

  Det är, enligt pressmeddelandet, oklart hur många av de 124 anställda som i slutändan kommer att sägas upp.

  Relaterade artiklar

  Till toppen