Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 december 2017

  Skogsnolia flyttas till 2019

  Nästa Skogsnolia flyttas fram från 2018 till 2019. Krocken med Skogselmia blir därmed kvar. Dessutom kommer Skogsnolia inte gå över till tvåårsintervall utan även i fortsättningen hållas vart fjärde år.

   – Om vi hållit Skogsnolia 2018 hade det blivit krockar med utländska mässor, bland annat Metko. Hur vi än gör blir det krockar med andra mässor, Skogselmia är en av dem, säger Kristin Olsson.
  – Om vi hållit Skogsnolia 2018 hade det blivit krockar med utländska mässor, bland annat Metko. Hur vi än gör blir det krockar med andra mässor, Skogselmia är en av dem, säger Kristin Olsson.

  2016 aviserade Skogsnolia att mässa skulle hållas vartannat år, i stället för som tidigare vart fjärde. Dessutom var tanken att mässa i fortsättningen skulle hållas på jämna år i stället för på ojämna.

  På så sätt skulle det gå att undvika de senaste årens krock med den stora skogsmässan i södra Sverige, Skogselmia.

  Byter år

  Men nu ändrar sig alltså Nolia, mässan flyttas från 2018 till 2019 och hålls veckan efter Skogselmia.

  – Det blir inte bra om mässan tvingas fram 2018. Många av utställarna, främst maskintillverkarna, upplever att de är utmattade efter Elmia Wood 2017, och det blir för tätt inpå med en mässa 2018, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

  Men är det verkligen optimalt för besökare och utställare med två skogsmässor så nära inpå varandra?

  – Nej, det är inte optimalt. Men utställarna visade 2015 att de klarar bägge. Och vad gäller besökarna så är det 100 mil mellan mässorna så vi vänder oss inte i någon större utsträckning till samma personer.

  Krockar

  – Om vi hållit Skogsnolia 2018 hade det blivit krockar med utländska mässor, bland annat Metko. Hur vi än gör blir det krockar med andra mässor, Skogselmia är en av dem. Vi har varit en bra nationell skogsmässa sen 1984 och det kommer vi att fortsätta med.

  Det blir inte heller någon övergång till två-årsintervall för Nolia.

  – Ursprungligen hölls mässan vartannat år för att sen gå över till vart fjärde. Vi kände att det var för sällan för att lyfta fram skogen. Men vi får inte med oss utställarna på det så nu är vi tillbaka på vart fjärde. Vi kommer i stället att satsa på andra aktiviteter under mellanåren. I oktober 2018 håller vi en konferens för skogen med fokus på jämställdhet, säger Kristin Olsson.

  LÄS MER: Klart med nästa SkogsnoliaLÄS OCKSÅ: Skogsmässa tillbaka i maj 2018LÄS ÄVEN: Hela listan: Gröna mässorPREMIUM: Stort sug efter Teslas lastbil

  Relaterade artiklar

  Till toppen