Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 9 juni 2018

  Södra säljer två verksamheter till tyskt listföretag

  Södra säljer Södra Wood Kallinge och Södra Wood Umeå till tyska Sörnsen Holzleisten. Övertagandet ska ske den 1 september i år.

   Södra Wood Kallinge är en av verksamheterna som nu säljs till tyska Sörnsen Holzleisten.
  Södra Wood Kallinge är en av verksamheterna som nu säljs till tyska Sörnsen Holzleisten. FOTO: Eijer Andersson

  Södra Wood Kallinge producerar list, panel och trägolv och drygt ett 80-tal medarbetare jobbar där. Umeå är mindre med ett 20-tal medarbetare och producerar list och panel.

  Sedan tidigare är Sörnsen Holzeisten i dag Europas största leverantör av list och levererar till länder i hela världen. Sedan tidigare har Södra sålt flera andra verksamheter till det tyska företaget, till exempel Södra Wood Grimslöv, UAB SIWood och Södra Wood AS, som såldes förra året.

  Sker i september

  ”Beslutet är en del av den strategiska inriktning vi valt inom Södra Wood och bidrar till att vi kan skärpa fokus på våra övriga satsningar. Våra investeringar har skapat goda förutsättningar för Sörnsen att vidareutveckla affären. Sörnsens kärnverksamhet är den interiöra affären och då i synnerhet list, vilket gör att de på ett bättre sätt kan förvalta och utveckla den interiöra affären på marknaden”, säger Peter Karlsson, segmentchef Södra Interiör i ett pressmeddelande.

  Övertagandet ska ske den 1 september i år.

  LÄS OCKSÅ: Södra: ”Framtiden finns i skogen”LÄS OCKSÅ: Södra och KLM studerar grönt flygbränsle

  Relaterade artiklar

  Till toppen