Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 7 juni

  ”Skogen lösningen för omställning till fossilfritt”

  – Skogen är lösningen på många av dagens utmaningar, och det ska bli otroligt roligt att jobba med detta.

  Det säger Viveka Beckeman som blir ny vd på branschorganisationen Skogsindustrierna.

   – Jag är otroligt taggad att få marknadsföra svenskt skogsbruk, säger Viveka Beckeman.
  – Jag är otroligt taggad att få marknadsföra svenskt skogsbruk, säger Viveka Beckeman. FOTO: Torbjörn Esping

  Det nästan hörs hur det spritter i henne när ATL gratulerar till den nya tjänsten som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna:

  – Det känns jätteroligt. Skogen är lösningen på otroligt många av dagens utmaningar. Om vi ska klara välfärden och klimatutmaningen måste vi ställa om till fossilfritt, och då är skogen lösningen, säger Viveka Beckeman.

  Tillträdet blir i höst då hon efterträder då Carina Håkansson, som tidigare i år meddelade att hon lämnar vd-posten.

  – Jag är otroligt taggad att få marknadsföra svenskt skogsbruk, och jag hade inte tagit rollen om jag inte trott att jag kunnat påverka. Vi har en fantastisk resurs i den svenska skogen och det går att kombinera aktivt skogsbruk med biologisk mångfald.

  Går till, inte från

  Viveka Beckeman är för närvarande chef för juridik och fastigheter på Sveaskog, där hon varit sen 2012. I grunden är hon jurist och har även erfarenheter från IT-branschen, domstolsväsendet och från advokatbyrå.

  När hon nu byter jobb innebär det att Sveaskogs ledningsgrupp förlorar sin tredje medlem på ett halvår. Även tidigare har det varit hög omsättning på en del chefsposter inom Sveaskog, vilket bland annat lett till att även kommunikation och public affairs sedan i våras hamnat på Viveka Beckemans bord. Chefsbytena är inget hon vill kommentera, men säger att det inte är något som påverkat hennes beslut.

  – Jag tycker Sveaskog är ett fantastiskt företag och att Hannele Arvonen är en väldigt bra chef. Men jag har varit här i sju år. Innan jag kom hit hade jag aldrig haft med skog att göra men har verkligen blivit biten. Och jag har sneglat på det där vd-jobbet för Skogsindustrierna så det är verkligen så att jag går till mitt drömjobb och inte ifrån Sveaskog.

  Relaterade artiklar

  Till toppen