Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 15 april

  Setras resultat pressades av lägre volymer

  Träindustriföretaget Setra redovisar ett rörelseresultat på 83 miljoner kronor (92) för det första kvartalet 2019. Nettoomsättningen uppgick till 1 128 miljoner kronor (1 130).

   Enligt Setra har marknadsförhållandena gradvis blivit mer utmanande sedan sista kvartalet av 2018.
  Enligt Setra har marknadsförhållandena gradvis blivit mer utmanande sedan sista kvartalet av 2018. FOTO: Setra group

  ”Resultatförsämringen är framförallt kopplad till lägre leverans- och produktionsvolymer”, kommenterar VD Hannele Arvonen i ett pressmeddelande.

  Enligt Setra har marknadsförhållandena gradvis blivit mer utmanande sedan sista kvartalet av 2018. Prisnedgången har till viss del kompenserats av valutautvecklingen under första kvartalet.

  ”God timmertillgång, framförallt på grantimmer både i Skandinavien och Centrala Europa, sätter press på priserna på den europeiska marknaden”, skriver bolaget.

  Exporten till Mellanöstern och Nordafrika har legat på en hög nivå, främst till Egypten. Men leveranserna till Kina har varit lägre än under samma period 2018. Setra meddelar i pressmeddelandet att leveranserna till Kina väntas öka.

  Relaterade artiklar

  Till toppen