Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 6 september 2016

  Skog på Trämässan i Göteborg

  Idag öppnar Trä och Teknik på Svenska mässan i Göteborg. Tidigare har mässan endast varit inriktad mot träindustrin, nytt för i år är att hela kedjan finns med, från skog till färdig produkt.

  Morgondagens träindustri står i fokus när sågverk, snickerier, arkitekter och byggnadsingenjörer träffas under några dagars Trä- och teknikmässa i Göteborg. I år finns även skogsägare med på mässan.

  – Vi vill gå från det traditionella mässkonceptet, till att ha hela kedjan från skog till färdig produkt. Det behövs om den här industrin ska bli stark, säger Stefan Sundqvist som är affärsansvarig för Trä & Teknik.

  Det var skogsindustrin själv som kom med initiativet att få vara med på mässan.

  – Det är nytt och det är väldigt positivt. Skogen är ju en naturresurs som vi måste förvalta, säger Stefan Sundqvist.

  Sveaskog och Södra skickar var sin föredragshållare till seminarieprogrammet. Lena Bruce som är affärsutvecklare på Sveaskog ska prata om hur Sveaskog arbetar med sina kunder och sina kunders kunder för att skapa mer värde av skogens produkter. Göran Örlander som är skogsstrateg på Södra ska prata om hållbart skogsbruk för hållbart byggande.

  Stefan Sundqvist konstaterar att det tidigare har varit väldigt uppdelat, men det behövs att branschen tänker på hela kedjan, så att skogsägaren tänker slutprodukt redan när plantorna sätts i skogen.

  – Vi hoppas vi ska bli en dynamisk mötesplats för leverantörer och producenter. Vi börjar så smått i år och satsar ännu mer på det nästa år.

  Relaterade artiklar

  Till toppen