Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 19 november 2018

  Finländare krattar åt Trumps kommentar

  När USA:s president under ett besök i eldhärjade Kalifornien lyfte fram den finländska skogsvården, som enligt honom till stor del består av att ”kratta och putsa” skogen blev det startskottet för ett stort antal skämt.

   Donald Trump besöker ett eldhärjat område i Malibu, Kalifornien.
  Donald Trump besöker ett eldhärjat område i Malibu, Kalifornien. FOTO: IBL

  Det var när Donald Trump besökte staden Paradise i helgen som han vecklade in sig i ett resonemang om att Finlands framgångsrika skogsbrandsbekämning.

  ”Jag träffade Finlands president som sade att ‘vi är annorlunda, vi är en skogsnation’, han kallade det en skogsnation. Och de lägger mycket tid på att räfsa och städa och göra saker, och de har inga problem” sa Donald Trump i en intervju med CNN.

  Finlands president Sauli Niinistö säger till kvällstidningen Ilta-Sanomat att han visserligen talade med Trump om finländsk skogsvård när de nyligen möttes i Paris, men att han inte nämnde något om krattning av skogen.

  Det dröjde inte länge innan det engelska ordet för att kratta eller räfsa, rake, lyftes in i välkända Trump-uttryck som ”rake news” och ”rake America great again”.

  — Arto Aspfors (@aspfors) 18 november 2018

  Den finske tv-personligheten Aleksi Valavuori vände sig direkt till USA:s president med ett videomeddelande på Twitter:

  — Aleksi Valavuori (@Valavuori) 18 november 2018

  Relaterade artiklar

  Till toppen