Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 17 maj

  Setra säljer verksamheten i Skutskär

  Setra säljer sin förädlingsverksamhet i Skutskär till Persson Invest-ägda Valbo Trä. Orsaken är en fokusering mot bygg och konstruktion.

   Hannele Arvonen, VD för Setra, ”sågar” förädlingen mot byggvaruhandeln för att i stället satsa på bygg och konstruktion.
  Hannele Arvonen, VD för Setra, ”sågar” förädlingen mot byggvaruhandeln för att i stället satsa på bygg och konstruktion. FOTO: Ulf Aronsson

  Vid Setras anläggning i Skutskär förädlas cirka 100 000 kubikmeter per år genom hyvling, impregnering och målning, och slutprodukterna går framför allt till byggvaruhandeln. Bakom försäljningen ligger en renodling av Setras verksamhet.

  Renodlar

  ”Vi väljer att satsa på segmentet för bygg och konstruktion och för att göra det riktigt bra behöver vi renodla vår verksamhet. De produkter som vi levererar från Skutskär stödjer inte den strategin. Därför säljer vi verksamheten vid Skutskär”, säger Setras VD Hannele Arvonen i ett pressmeddelande.

  Setra har under de senaste åren investerat i nya anläggningar för produktion av hyvlat, komponenter och KL-träelement vid Hasselfors och Långshyttan.

  Köparen, Valbo Trä, har hyvlerier i Valbo och Edsbyn där de bland annat tillverkar panel, reglar, impregnerat virke, trall och lister.

  ”Det här är en strategiskt viktig affär för oss. Produktionen vid Skutskär passar mycket bra in i det sortiment vi har och innebär att vi kan bredda vårt erbjudande ytterligare, säger Mikael Helmersson”, VD Valbo Trä.

  Ägs av Persson Invest

  Produktionen i Skutskär kommer att fortsätta som tidigare och alla medarbetare erbjuds fortsatt anställning.

  Ägare till Valbo Trä är i sin tur Persson Invest som också hälftenägare i sågverket Gällö Timber tillsammans med SCA samt äger runt 100 000 hektar skog.

  Relaterade artiklar

  Till toppen