Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 17 oktober 2018

  Setra ökar resultatet

  Det onoterade träindustriföretaget Setra redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2018 på 54 miljoner kronor, en ökning från 17 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

  Nettoomsättningen växte med 2 procent till 966 miljoner kronor (945).

  För årets första nio månader ökade rörelseresultatet med 180 miljoner kronor till 287 miljoner.

  ”USA och Europa har varit mycket starka marknader. I Sverige har bygghandeln dämpats av den varma sommaren medan det industriella byggandet fortsätter på hög nivå”, säger Setras VD Hannele Arvonen.

   Setras vd Hannele Arvonen.
  Setras vd Hannele Arvonen. FOTO: Birgitta Sennerdal

  Fallande priser i Kina

  ”Under tredje kvartalet har vi sett en viss osäkerhet på några marknader. Framför allt har den kinesiska marknaden präglats av minskade leveranser och fallande priser. Vi ser det som övergående då konsumtionen i grunden är stark. Även till Egypten har leveranserna minskat främst beroende på brist på dollar. Övriga marknader har kompenserat detta”, uppger hon.

  Setra förbereder just nu för att börja såga brandskadat timmer vid sitt sågverk i Färila.

  ”Vi sågar för att rädda så stora värden som möjligt”, säger Hannele Arvonen.

  Setra ägs till 50 procent av Sveaskog och 49,5 procent av skogsägarföreningen Mellanskog. Övriga 0,5 procent ägs av cirka 1 500 mindre aktieägare.

  Relaterade artiklar

  Till toppen