Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 3 juni

  SCA köper 10 000 hektar skog i Estland

  I början på året köpte SCA 10 000 hektar skog i Lettland. Nu köper de lika mycket till i Estland.

   SCA kompletterar sitt skogsköp i Lettland med att köpa lika mycket mark i Estland. Och mer ska det bli, uppger företaget. Arkivbild, estnisk tallskog.
  SCA kompletterar sitt skogsköp i Lettland med att köpa lika mycket mark i Estland. Och mer ska det bli, uppger företaget. Arkivbild, estnisk tallskog. FOTO: Mostphotos

  SCA har förvärvat svenska Forestum Group AB för 420 miljoner kronor på skuldfri basis. Forestum Group äger i sin tur ett estniskt bolag med totalt 10 300 hektar skogs- och marktillgångar på öarna Dagö och Ösel. Av detta är 8 800 hektar skogsmark med ett sammanlagt förråd på 1,3 miljoner kubikmeter, motsvarande knappt 150 kubikmeter per hektar.

  För bara några månader sedan köpte 10 000 hektar skog i Lettland för 260 miljoner kronor, och enligt företaget planerar de att försätta öka sitt markinnehav i Baltikum.

  Vill växa

  ”Vi har för avsikt att växa som skogsägare i Baltikum. De baltiska länderna är en naturlig del av vår råvarubas och vi är sedan länge verksamma som virkesköpare i området. En egen skogsresurs stärker vår verksamhet i regionen, säger Jonas Mårtensson”, affärsområdeschef Skog, i ett pressmeddelande.

  Även Södra har nyligen köpt skog i Baltikum, detta sedan Bergvik i samband med sin omstrukturering sålde ut all sin skog i Lettland, totalt 111 000 hektar, för 3,3 miljarder kronor.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen