Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 16 september

  SCA fortsätter växa i Lettland

  SCA ökar sitt skogsinnehav i Baltikum genom att köpa 13 000 hektar skogsmark i Lettland.

  SCA har ingått avtal om att köpa mer skog i Lettland. Förvärvet omfattar drygt 19 000 hektar mark, varav 13 000 är skogsmark. Den stående virkesvolymen uppskattas till 1,8 miljoner skogskubikmeter och de delar av marken som inte är skogsmark kommer att avyttras, skriver SCA i ett pressmeddelande.

  Säljare är Isnaudas Forest Holding AB och köpeskillingen är 44,5 miljoner euro, motsvarande cirka 450 miljoner kronor vilket ger ett hektarpris på 23 500 kronor. Affären beräknas vara avslutad under det fjärde kvartalet 2020.

   "Vi har ambitionen att fortsätta växa som skogsägare i Baltikum", säger Jonas Mårtensson.
  "Vi har ambitionen att fortsätta växa som skogsägare i Baltikum", säger Jonas Mårtensson. FOTO: SCA

  ”Vi har ambitionen att fortsätta växa som skogsägare i Baltikum. De baltiska länderna är en naturlig del av vår råvarubas och vår verksamhet där stärks av ett eget skogsbestånd”, säger Jonas Mårtensson, affärsområdeschef SCA Skog.

  SCA äger sedan tidigare 30 000 hektar skog i Estland och Lettland och har ambitionen att öka det totala innehavet i Baltikum till 100 000 hektar till 2025.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen