Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 januari

  SCA flyttar hem fartyg till Sverige

  Det svenska skogsbolaget SCA flyttar hem ägandet av sina tre så kallade roro-fartyg till Sverige, rapporterar Dagens industri. Tidigare har fartygen av skatteskäl ägts av bolag registrerade på Isle of Man, men de kommer nu att ägas från Sundsvall, där SCA har sitt huvudkontor.

   SCA är en förkortning för Svenska Cellulosa Aktiebolaget. Bolaget omsatte förra året drygt 19 miljarder kronor.
  SCA är en förkortning för Svenska Cellulosa Aktiebolaget. Bolaget omsatte förra året drygt 19 miljarder kronor. FOTO: Pontus Lundahl / TT

  – Att ha hela rederiverksamheten samlad och styrd hemifrån är en mer logisk lösning för oss. Det känns väldigt bra att vi åter har kunnat flytta hem den här verksamheten, säger Magnus Svensson, inköps- och logistikdirektör för SCA, till Di.

  I slutändan blir det varken en vinst- eller förlustaffär för SCA.

  – Konkret minskar terminalkostnaden medan sjökostnaden ökar. Men det blir ingen skillnad i totalkostnaden, säger Magnus Svensson.

  Bakgrunden till ändringen är den tonnageskatt som införts i Sverige, som gör det mer attraktivt att ha fartyg flaggade i Sverige.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen