Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 30 mars

  SCA återkallar utdelningsförslag inför årsstämma

  Skogskoncernen SCA:s styrelse har beslutat att återkalla sitt utdelningsförslag inför årsstämman som en försiktighetsåtgärd och för att bättre kunna överblicka coronapandemins konsekvenser, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

  FOTO: Mostphotos

  Styrelsens tidigare bedömning av den föreslagna nivån på utdelning till aktieägarna kvarstår dock, och styrelsen avser i stället kalla till en extra bolagsstämma senare i år för beslut i frågan om utdelning.

  ”SCA:s finansiella ställning är stark, såväl avseende kapital som likviditet. Styrelsen gör bedömningen att den tidigare föreslagna nivån på utdelning inte skulle äventyra SCA:s verksamhet och utveckling. För att bättre kunna överblicka coronapandemins konsekvenser på efterfrågan, leveranser och resultat så återkallar styrelsen sitt förslag om utdelning på årsstämman. Styrelsen avser i stället att kalla till en extra bolagstämma senare i år för att ta ställning i frågan”, skriver SCA.

  Årsstämman äger rum i Sundsvall tisdagen den 31 mars, i linje med tidigare plan.

  Relaterade artiklar

  Till toppen