Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 maj 2019

  Sänkta virkespriser i Södra-land

  I januari sänkte Södra priset på grantimmer med 25 kronor per fastkubikmeter. Nu är det dags igen.

   Granbarkborrens härjningar ger högt utbud av grantimmer både i Sverige och Centraleuropa. Tillsammans med en svagare konjunktur gör det att Södra sänker priserna.
  Granbarkborrens härjningar ger högt utbud av grantimmer både i Sverige och Centraleuropa. Tillsammans med en svagare konjunktur gör det att Södra sänker priserna. FOTO: Mats P. Ostelius

  Södra sänker priset på grantimmer med 35 kronor per fastkubikmeter. För klentimmer och kubb sänks priset med 25 kronor per kubikmeter.

  Orsaken till sänkningarna är ett högt utbud av grantimmer i Sverige och Centraleuropa. Dessutom visar den globala konjunkturen fortsatta tecken på avmattning vilket påverkar både efterfrågan och prisbild, enligt ett pressmeddelande från Södra.

  Osäker marknad

  – Anpassningen av timmerpriserna görs med anledning av det höga utbudet av skog som vi sett det senaste året tillsammans med en oroligare omvärld som skapar osäkerhet i marknaden, säger Olof Hansson, affärsområdeschef, Södra Skog.

  Senast Södra gjorde en prisändring var den 18:e januari, när grantimret sänktes med 25 kronor per kubikmeter och talltimret med 15 kronor.

  I början på maj sänkte både Holmen och Vida priserna på grantimmer med 50 kronor per kubikmeter och talltimret med 30 kronor per kubikmeter. Samtidigt sänkte de även priserna på kubb med mellan 15 och 25 kronor.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen