Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 5 december 2017

  Sampo köper Logman

  Sampo Rosenlew köper konkursboet efter skogsmaskintillverkaren Logman. Det blir dock ingen fortsatt tillverkning av Logmanmaskinerna.

   Kombimaskinen Logman LC8 var en intressant maskin för den som ville köra med buntaren Fixteri.
  Kombimaskinen Logman LC8 var en intressant maskin för den som ville köra med buntaren Fixteri. FOTO: David Larsson

  – Sampo Rosenlew är inne i en offensiv tillväxt tillsammans med Mahindra och köpet av Logman är en del av vår tillväxtplan, säger Hannu Hietikko, chef för skogsmaskinsavdelningen på Sampo Rosenlew.

  Logman, som bland annat hade en kombimaskin i produktionen, gick i konkurs tidigare i år och det som nu överförs till de nya ägarna är framför allt de immateriella rättigheterna och kundbasen. Det ingår ingen fabrik i köpet och enligt Hannu Hietikko finns det inga planer på att återuppta tillverkningen av Logmanmaskinerna.

  Sverige största marknaden

  Tidigare Logmankunder kommer att få sin service från ett fristående företag men på Sampo Rosenlew hoppas man att i framtiden kunna locka över dessa till sina maskiner.

  Finska Sampo Rosenlew har en 10-tons skotare och en gallringsskördare i sitt skogsprogram och Sverige är i dag den största marknaden.

  – Efterfrågan är bra och de svenska säljarna gör ett bra jobb, säger Hannu Hietikko.

  I fjol gick Sampo Rosenlew in i ett partnerskap med indiska Mahindra & Mahindra som då även blev delägare i Sampo Rosenlew.

  LÄS MER: Finsk skördare kan bli svenskATL TV: Brunetten rullar änLÄS MER: Skördare med spetsteknologi vinner mark

  Relaterade artiklar

  Till toppen