Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 september 2019

  Santhe Dahl räddar Växjö DFF

  "Som barn är det roligt att få grejer, men när man kommer upp i min ålder är det roligare att ge bort", säger Santhe Dahl, som går in och räddar Växjö DFF kvar i damallsvenskan.

   ”Man har växt lite för fort så att ekonomin inte hunnit med, och riskerar att åka ur damallsvenskan för den sakens skull, och det tycker jag är fruktansvärt onödigt”, säger Santhe Dahl till SVT Nyheter.
  Bild 1/2 ”Man har växt lite för fort så att ekonomin inte hunnit med, och riskerar att åka ur damallsvenskan för den sakens skull, och det tycker jag är fruktansvärt onödigt”, säger Santhe Dahl till SVT Nyheter. FOTO: Patrik Sundström
   Växjö DFF.
  Bild 2/2 Växjö DFF. FOTO: Växjö DFF

  Sportsligt har det gått bra för Växjö DFF, men ekonomiskt har det varit tuffare. Snabb tillväxt har tärt på finanserna för klubben, som tvingats sälja flera spelare men ändå inte lyckats täcka förlusterna. Trots det har klubben inte lyckats återställa sitt kapital vilket inneburit att elitlicensen till damallsvenskan varit i fara. Men bara timmarna före deadline fick problemen en oväntad lösning: Santhe Dahl, tidigare VD för sågverksföretaget Vida, går in och täcker upp årets prognostiserade förlust, skriver klubben i ett pressmeddelande.

  ”Som barn är det roligt att få grejer, men när man kommer upp i min ålder är det roligare att ge bort”, säger Santhe Dahl till SVT Nyheter Småland som svar på frågan varför han går in med pengar.

  Ingen fotbollsfantast

  Men någon fotbollsfantast är han inte. Hittills har han aldrig sett en Växjö DFF-match, men lovar att göra det framöver.

  ”Jag kan tycka att tjejer i idrottsliga sammanhang ofta får stå tillbaka till förmån för killar”, säger han i en intervju med Smålandsposten.

  Santhe Dahl är sedan tidigare styrelseledamot i basketlaget Växjö Lakers ägarbolag Susab, men i Växjö DFF går han in med pengar via sitt privata bolag Santhe Dahl Invest AB. Hur stor summa det rör sig om är inte känt. Han var tidigare huvudägare till sågverksföretaget Vida, men i slutet på fjolåret köpte kanadensiska Canfore 70 procent i företaget för nästan 4 miljarder kronor, varav Santhe Dahl fick 2,5 miljarder.

  Relaterade artiklar

  Till toppen