Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 29 augusti 2018

  Sågverken drog upp Moelven

  Sågverken bidrog till ett starkt andra kvartal för Moelven. Tyngre gick det för divisionen Byggsystem.

   Medan sågverken inom Moelven nådde en rörelsemarginal på näst 12 procent blev det bara 3,5 procent för Divisionen Byggsystem under andra kvartalet.
  Medan sågverken inom Moelven nådde en rörelsemarginal på näst 12 procent blev det bara 3,5 procent för Divisionen Byggsystem under andra kvartalet. FOTO: Moelven

  Moelven ökade omsättningen med knappt 3 procent, till nästan 5,8 miljarder norska kronor, under andra kvartalet 2018 jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Rörelseresultatet ökade samtidigt med 41 procent till knappt 220 miljoner kronor, vilket gav en rörelsemarginal på 7,2 procent.

  Bäst för sågverken

  Bäst gick det för sågverken inom divisionen Timber som fördubblade rörelseresultatet jämfört med i fjol. Rörelsemarginalen var knappt 12 procent.

  Vidareförädlingen inom divisionen Wood förbättrade också resultatet jämfört med i fjol, men inte lika mycket som sågverken, och rörelsemarginalen var 8,1 procent.

  Tyngre för Byggsystem

  Det som drog ned resultatet för andra kvartalet var divisionen Byggsystem, där rörelseresultatet i stället minskade med knappt 20 procent. Rörelsemarginalen var 3,5 procent, och som huvudorsak till minskningen anges en avvaktande marknadssituation i Sverige.

  Höga priser på sågade trävaror bidrog till att lyfta resultatet för Timber. Men Timber är också en viktig leverantör till Wood och Byggsystem som därför fick se sina råvarukostnader öka. Moelven tror på en fortsatt stabil marknad under resten av 2018 och ett bättre rörelseresultat än i fjol.

  LÄS OCKSÅ: Q1: Bättre resultat för MoelvenLÄS OCKSÅ: Moelven varslar inom Byggsystem

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen