Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 23 juli 2020

  Rusning till bygghandeln i Storbritannien

  Storbritannien är en stor köpare av svenskt virke och under coronakrisen har brittiska bygghandelsföretag märkt av en ökad försäljning.

  Den brittiska hemmafixarkedjan B&Q, som ägs av Kingfisher, har sett stark försäljning under juni och inledningen av juli. Viljan att renovera anses ha ökat under coronanedstängningen, skriver Evening Standard.

  B&Q ökade under juni sin försäljning med nära 26 procent i Storbritannien och Irland. I Frankrike, där bolaget existerar under varumärkena Castorama och Brico Depot, var ökningen samtidigt hela 33 procent.

  För koncernen som helhet har den jämförbara försäljningen hittills under juli, fram till den 18:e i månaden, stigit med 21,6 procent.

  För det kommande halvåret räknar Kingfisher med stigande vinster, då försäljningen på senare tid har varit bättre än väntat efter återöppnandet av butikerna.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen