Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 26 mars

  Rexcell stoppar produktionen

  Pappersbruket Rexcell stoppar produktionen av pappersservetter och -dukar. Utbrottet av coronavirus gör att det saknas efterfråga från hotell- och restaurangbranschen.

   Minskad efterfrågan från hotell och restauranger tvingar Rexcell att stoppa sin produktion av dukar och servetter.
  Minskad efterfrågan från hotell och restauranger tvingar Rexcell att stoppa sin produktion av dukar och servetter. FOTO: Duni/Johan Kalén

  Pappersbruket Rexcell i Skåpafors, Dalsland, har stoppat all produktion. Det rapporterar SR P4 Väst.

  Rexcell, ett helägt dotterbolag till Duni, är ett av Europas mest avancerade mjukpappersbruk för specialtissue till dukar och servetter. Men i samband med att både hotell och restauranger tvingats dra ned på verksamheten kraftigt på grund av coronasmittan har också efterfrågan på Rexcells produkter försvunnit, och företaget tvingas därför spara pengar.

  De knappt 200 anställda jobbar nu i stället med maskinunderhåll. Enligt vd Stefan Åbom är det inte aktuellt med några varsel om uppsägningar, däremot kan det bli fråga om korttidspermitteringar tills hotell och restauranger kommer i gång igen.

  Rexcell hade 2018 en omsättning på drygt 1 miljard kronor och ett minusresultat på knappt 6 miljoner kronor.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen