Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 20 februari

  Rekordår för Mellanskog

  Mellanskog redovisar ett resultat efter finansnetto på 97,5 miljoner kronor (63,0). Det gör att skogsägarföreningen, trots stormen Alfrida och svåra barkoborreangrepp, föreslår den högsta värdeöverföringen till medlemmarna någonsin.

  FOTO: Mostphotos

  Den starka resultatutvecklingen i kombination med en utdelning från intressentbolaget Setra Group gör att Mellanskogs styrelse kan föreslå den högsta värdeöverföringen någonsin till föreningens medlemmar.

  ”Mellanskog växer, under 2019 valde drygt 1 000 skogsägare i Mellansverige att ansluta sig till vårt lag. Föreningen består av 26 000 skogsägare som tillsammans är en stark skoglig aktör och tydlig röst i näringspolitiken. Mellanskog är en ekonomisk förening och det lönar sig att vara medlem. Jag är stolt att meddela att styrelsen på föreningsstämman 14 maj kommer föreslå att delar av Mellanskogs vinst delas ut till medlemmarna som ränta på insatskapital, 5,9 Mkr, och som utbetalning av efterlikvid, 50,5 Mkr”, säger ordförande Karin Perers i ett pressmeddelande.

  Mellanskog redovisar ett resultat efter finansnetto på 97,6 Mkr (71,0), varav 56,9 Mkr (28,6) utgörs av utdelning från Setra Group. Föreningens rörelseresultat på 41,6 Mkr är lägre jämfört med föregående år (50,1) främst beroende på lägre marginal i virkesaffären.

  Relaterade artiklar

  Till toppen