Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 18 mars 2019

  Redan fullbokat på Skogsnolia

  Utställarplatserna är slut. Satsningen på en mässa som inte bara riktar sig till teknikintresserade har gått hem, menar Erik Säfvenberg, pressansvarig för Skogsnolia.

   12 500 besökare kom till Skogsnolia 2015. I år räknar arrangörerna med att antalet ska öka till 15 000.
  12 500 besökare kom till Skogsnolia 2015. I år räknar arrangörerna med att antalet ska öka till 15 000. FOTO: Nolia

  När Skogsnolia var över för fyra år sedan hade det kommit 12 500 besökare. I år räknar arrangörerna med åtminstone 15 000 besökare.

  Om knappt tre månader är det dags. Och redan nu är alla utställarplatser i princip bokade. När snön har försvunnit ska det göras en inventering av läget.

  – Vi kanske kan hitta någon ströplats då, säger Erik Säfvenberg, pressansvarig för Skogsnolia.

  ”Enorm tillfredställelse”

  Att det skulle vara ett sådant tryck på att få visa upp sina varor eller tjänster på mässan är ”relativt enligt plan” enligt Erik Säfvenberg.

  – Men visst är det en enorm tillfredsställelse att vi nu kan fokusera på att bygga bästa möjliga upplevelse istället för att jaga utställare.

  Alla stora maskinleverantörer, skogsbolag och tillbehörsleverantörer kommer att vara där enligt honom. Inte minst på Skogsnolias inriktning på att inte bara vända sig till teknikintresserade.

  – Jämlikhet, öppenhet och normkritik är också viktiga frågor som vi tar upp. Det gör att vi även attraherar andra grupper än de som främst vill titta på maskiner.

  Hoppas på besökare från hela landet

  Men visst kommer det att vara en viktig mässa för de stora maskinleverantörerna.

  – Komatsu Forest som bygger en ny fabrik bara några kilometer från mässan kommer till exempel att ha sina internationella kunddagar i anslutning till Skogsnolia, säger Erik Säfvenberg.

  Mässan öppnar den 13 juni en bit utanför Umeå. Men även om huvuddelen av besökarna kommer från de fyra nordligaste länen hoppas och tror Erik Säfvenberg på besökare från hela landet.

  Mässan har gått vart fjärde år. I ett skede var planen att Skogsnolia skulle hållas vartannat år. Men det är inte helt klart vilken frekvens blir.

  – Ledningen håller på att titta på det. Det har ännu inte tagits några beslut, säger Erik Säfvenberg.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen