Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 4 november 2019

  Petra Einarsson lämnar Billerud Korsnäs

  Petra Einarsson lämnar posten som VD för Billerud Korsnäs med omedelbar verkan. Lennart Holm blir tillfällig VD från och med tisdag.

   Petra Einarsson tillträdde som VD för Billerud Korsnäs vid årsskiftet 2017/2018. Nu lämnar hon bolaget med omedelbar verkan.
  Petra Einarsson tillträdde som VD för Billerud Korsnäs vid årsskiftet 2017/2018. Nu lämnar hon bolaget med omedelbar verkan. FOTO: Billerud Korsnäs

  På måndagen meddelande Billerud Korsnäs att Petra Einarsson lämnar sin post som VD med omedelbar verkan. Styrelsen har utsett nuvarande styrelseordförande, Lennart Holm, till tillförordnad VD för bolaget. Han tillträder från och med tisdag, den 5 november 2019. Ledamoten Jan Åström tar i sin tur över posten som ordförande i styrelsen.

  ”Styrelsen har konstaterat att bolaget inte har utvecklats i den takt som förväntats”, säger Jan Åström, ny styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

   Billerud Korsnäs anläggning i Gruvön.
  Billerud Korsnäs anläggning i Gruvön. FOTO: Billerud Korsnäs

  Läs mer: Bättre resultat än väntat för Billerud Korsnäs

  Bolaget skriver i ett pressmeddelande att arbetet med att rekrytera en permanent VD kommer påbörjas omgående.

  ”Vi är väl positionerade för framgång. Strategin är tydlig och hela organisationen måste fokusera på att nu genomföra den med högt tempo för att skapa värde för våra aktieägare, kunder och andra intressenter”, säger tillförordnad VD Lennart Holm.

  Läs också: Tufft första år för Billerud Korsnäs VD

  Fakta: Ny VD och Styrelseordförande

  Lennart Holm är styrelseledamot i Billerud Korsnäs sedan 2012 och har varit VD och ordförande sedan 2014. Han har tidigare bland annat varit VD och styrelseordförande i Perstorpkoncernen samt verksam i Stora Enso.

  Jan Åström som suttit i styrelsen sedan 2018 har lång erfarenhet från ledande positioner inom skogsindustrin. Han har bl a varit VD i Ahlstrom Munksjö, SCA och MoDo Paper.

  Relaterade artiklar

  Till toppen