Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 16 maj 2019

  ”Pengar inte den trånga sektorn”

  I samband med årets stämma lämnade Börje Bengtsson Mellanskogs styrelse. Men i Setra, där han varit engagerad sedan 2009, blir han kvar.

  Börje Bengtsson ställde inte upp för omval till Mellanskogs styrelse i samband med årets stämma.

  – Med ålderns rätt börjar det bli dags att trappa ned. Men jag blir kvar i Setras styrelse, som ordförande, på uppdrag av Mellanskog, säger han.

  Setra sen 2009

  Till styrelsen för Setra kom Börje Bengtsson redan 2009. Men efter bara några månader fick han hoppa in som VD för företaget sedan tidigare VD Kent Torwald fått sparken efter två förlustår. Uppdraget då var att städa upp och vända företaget. Sedan det var avklarat har han alltså suttit i delägaren Mellanskogs styrelse sedan 2013.

   – Setra är skuldfritt, så just nu är det inte pengar som är den trånga sektorn, säger Börje Bengtsson angående framtida investeringar.
  – Setra är skuldfritt, så just nu är det inte pengar som är den trånga sektorn, säger Börje Bengtsson angående framtida investeringar. FOTO: Mellanskog

  Under fjolåret beslutade Setra om en satsning på vidareförädling i form av KL-trä, massiva byggelement i korslimmat trä. Till skillnad från flera konkurrenter, som SCA, Södra och Holmen, har Setra flera mindre och äldre sågverk. En del bedömare förvånades därför över att Setra prioriterade en satsning på förädling före att investera i sågverken.

  Vill diversifiera

  – Vi behöver diversifiera, och inte fastna i att bara leverera sågat virke. Många andra har redan en diversifiering, till exempel Karl Hedin med sin verksamhet inom bygghandel, säger Börje Bengtsson, och fortsätter:

  – Men förhoppningsvis ska vi ha råd att investera både i förädling och i sågverken. Setra är skuldfritt, så just nu är inte pengar den trånga sektorn.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen