Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 23 maj 2019

  Ordförande lämnar Latvian Forest

  Latvian Forest Company meddelar att styrelseordförande Ted Alvenius lämnar uppdraget med omedelbar verkan.

  FOTO: Ivdonata/Shutterstock/TT

  Det framgår av ett pressmeddelande.

  Ted Alvenius är av annan uppfattning än resterande styrelse rörande ett mellanhavande som avser ersättning för värdeökning i samband med försäljningen av samtliga aktier i de rörelsedrivande dotterbolagen, heter det.

  Styrelsen anser att krav på ersättning i samband med värdeökning vid försäljningen av aktier, i av LFC ägda rörelsedrivande dotterbolag, inte är applicerbara. Detta har tidigare klargjorts i bolagets årsredovisning avseende 2017. Bolagets styrelse har anlitat juridisk rådgivare för att bemöta kraven och klargöra dess grund.

  ”Det är för tidigt att uppskatta vilka eventuella kostnader detta kan medföra för bolaget utöver juristkostnader, vilket dock kommer klargöras så fort styrelsen får bättre underlag till de krav som framställs. Det krav som riktats mot bolaget uppgår till 0,468 miljoner euro”, står det i pressmeddelandet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen