Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 9 april 2019

  ”Vill inte kommentera”

  Efter sex år väljer Ola Hildingsson att lämna Södras styrelse. Orsakerna till avhoppet vill han inte kommentera.

   Ola Hildingsson lämnar Södras styrelse.
  Ola Hildingsson lämnar Södras styrelse. FOTO: Per Ågren/Södra

  Den 12 mars registrerade bolagsverket att Ola Hildingsson begärde eget utträde ur Södras styrelse, där han suttit som ledamot sedan 2013. Avhoppet är inget som kommunicerats av Södra, och Ola Hildingsson vill inte heller kommentera orsakerna.

  – Det stämmer att jag lämnat styrelsen och därmed också Södra. Men det är inget jag vill kommentera, jag finner ingen anledning till det, säger han.

  Södra tiger

  Inte heller Södra har några kommentarer om orsakerna till avhoppet eller varför detta inte kommunicerats.

  – Jag vet inte bakgrunden till detta och vi har inte sett någon dramatik i det. Det händer att ledamöter slutar, och vi har inte hunnit så långt att det har kommunicerats, säger Marcus Svensson, presschef på Södra.

  Ola Hildingsson har en lång karriär inom skogsindustrin med ledande befattningar inom bland annat Stora Enso, SCA och Domsjö Fabriker AB. Han är även styrelseordförande i SilviLao AB, Silvestica Green Forest AB, SilviPar AB, BAFCO Invest AB samt WWP World Wood Products.

  Texten uppdateras.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen