Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 29 januari 2018

  Ny yrkesutbildning för skogstekniker

  Dille Gård i Jämtländska Ås startar yrkeshögskola för skogsbrukstekniker.

  FOTO: EcoLog

  Suget efter folk som kan och vill jobba i skogen är fortsatt starkt. Nu startar en specialutbildning inom området, enligt ett pressmeddelande från skolan Dille Gård, rapporterar Länstidningen i Östersund.

  Det handlar om en yrkeshögskolan skogsbrukstekniker som blir en påbyggnad till gymnasieskolans skogsutbildning. Den ska ge förstärkt kompetens inom maskiner, ledning och egenföretagande.

  – För företagen i skogsbranschen har det varit svårt att rekrytera personal med rätt kompetens. Naturbrukprogrammet på gymnasiet ger inte tillräcklig spetskompetens för alla kvalificerade praktiska yrken, samtidigt som skogsmästarna kan vara överkvalificerade för dessa yrken, säger Hans Stenberg, rektor på Dille Gård i pressmeddelandet.

  – Nu kan Dille Gård bidra med kompetens som företagarna fått stå för själva tidigare, säger Hans Stenberg.

  Utbildningen är på heltid under ett och ett halvt år. Den kommer bland annat att omfatta ämnen som personalledning, entreprenörskap och hållbart skogsbruk. Utbildningen planeras starta till hösten 2018.

  LÄS OCKSÅ: Youtubestjärnor ska locka unga till skogenLÄS OCKSÅ: Vallsta Skogsmaskiner expanderarLÄS OCKSÅ: Skogsstyrelsen oroad över toppbrott

  Relaterade artiklar

  Till toppen