Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 15 mars 2018

  Ny skyddsjakt på varg i Värmland

  Länsstyrelsen i Värmland har beslutat om skyddsjakt på två vargar i Rackstadsreviret mellan Sunne och Arvika. Föräldradjuren i reviret ska bort efter upprepade hundattacker.

   Länsstyrelsen fattade sitt beslut under onsdagen.
  Länsstyrelsen fattade sitt beslut under onsdagen. FOTO: mostphotos

  Bakom beslutet ligger upprepade fall där jakthundar attackerats av vargar, rapporterar svenskjakt.se.

  Sedan mitten av oktober har fem hundar angripits och förra veckan dödades en förrymd jämthund. DNA-analyser visade att varghanen och en av fjolårsvalparna dödat och ätit upp delar av hunden.

  – Vargarna i reviret ser våra hundar som föda. Jag väldigt nöjd över det beslut som länsstyrelsen har tagit, nu har vi fått möjlighet att ta bort hela reviret, säger jaktledaren Bertil Forsberg till svenskjakt.se.

  Angreppen har fortsatt trots tidigare skyddsjakt då totalt fyra fjolårsvalpar sköts. Vargarna i reviret har dödat fyra hundar och skadat tre.

  Länsstyrelsen, som fattade beslut om ny skyddsjakt på onsdagen, anser att vargarna i Rackstadsreviret är mer benägna att angripa hundar än andra vargar. Därför ger de nu tillstånd att skyddsjaga föräldraparet i reviret. Jakten pågår fram till den 12 april.

  LÄS OCKSÅ: Elever dömda för jaktbrottLÄS OCKSÅ: Sköt varg – frias för jaktbrottATL TV: Här undersöks skabbvargarna

  Relaterade artiklar

  Till toppen