Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 14 februari

  Ny rorsman men samma kurs

  Ökad produktion och mer export. Så ser inriktningen ut för Svenska Skogsplantor, enligt nytillträdde tillförordnade affärsområdeschefen Anders Nilsson.

   – Det blir ingen kursändring, bara en ny person vid rodret, säger Anders Nilsson.
  – Det blir ingen kursändring, bara en ny person vid rodret, säger Anders Nilsson. FOTO: Sveaskog

  Strax före årsskiftet tillträdde Anders Nilsson som tillförordnad affärsområdeschef för Svenska Skogsplantor. Han kommer från en tjänst som chefscontroller hos ägaren Sveaskog, och några större ändringar av inriktningen är inte att vänta.

  – Nej, vi fortsätter driva verksamheten framåt som tidigare, säger han.

  Det innebär bland annat fokus på ökad produktion och mer export. Svenska Skogsplantor söker just nu fyra nya medarbetare inom försäljning, varav en i Finland.

  Conniflex är ett starkt varumärke, och vi ökar både i Sverige och utomlands. Vi säljer redan nu i Norge, Finland och Tyskland.

  Plantmaskinen rullar på

  De senaste åren har Svenska Skogsplantor investerat stort för att bygga ut plantskolorna och skifta till fossilfri uppvärmning. Dessutom har de satsat på utvecklingen av planteringsmaskinen Plantma X.

  – Vi kommer investera mycket även i år och driver Plantma X vidare som tidigare. Det blir ingen kursändring, bara en ny person vid rodret, säger Anders Nilsson.

  Orsakerna till bytet av affärsområdeschef vill han inte kommentera, utan säger att det är en fråga mellan Sveaskogs nytillträdda VD, Hannele Arvonen, och den tidigare affärsområdeschefen Roger Johansson.

  Relaterade artiklar

  Till toppen