Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 27 mars 2017

  Nu ska Sverige folkbildas om skog

  Med kampanjen "Det finns något större" lanseras Svenska Skogen, skogsnäringens initiativ för att öka kunskaperna om och intresset för skogen.

   Lars Idermark, vd för Södra.
  Lars Idermark, vd för Södra. FOTO: Ola Kjelbye/Södra

  I en bred kampanj lanseras denna vecka Svenska Skogen, och bakom initiativet står bland annat LRF Skogsägarna, Skogsindustrierna, Bergvik Skog och Sveaskog.

  – Vi har under längre tid märkt att kunskaperna om skogen hos allmänheten är ganska låg, men vi har också gjort undersökningar som visar att många vill veta mer. Därför vill vi starta en dialog och på en ganska grundläggande nivå föra ut fakta och kunskap på ett humoristiskt sätt. Det är inte bra för näringen om allmänheten inte förstår skogens betydelse och framtida möjligheter, säger Lars Idermark, styrelseordförande för Svenska Skogen och vd för Södra.

  Över hela landet

  Kampanjen kommer att synas i hela landet genom annonser i dagspress, i digitala media, utomhusannonsering samt i branschpress. Där hänvisas till hemsidan svenskaskogen.nu,. Sidan innehåller bland annat fakta som att 70 procent av Sverige täcks av skog, att vi har dubbelt så mycket som för 100 år sen samt att en mängd nya produkter kan göras av skog.

  RELATERAT Barrskog ska inspirera till köp av träkalsonger

  Dessutom finns möjlighet att ställa frågor till en expertpanel bestående av 80 forskare.

  Hemlig summa

  Svenska Skogen ska drivas under 3-5 år och finansieras av skogsnäringen baserat på lönesumma samt av alla som levererar in virke till industrin genom att det dras några öre per kubikmeter.

  – Vi har budget så vi kan göra lite avtryck, säger Lars Idermark, men vill inte avslöja den exakta summan.

  LÄS MER Cykelhjälmen från skogen

  Relaterade artiklar

  Till toppen