Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 15 september

  Norrtälje startar arbetsgrupp mot vildsvin

  Vildsvin har i flera år ställt till problem för lantbrukare och villaägare i Norrtälje. Nu startar kommunen en arbetsgrupp för att komma till rätta med problemen.

  FOTO: Mostphotos

  Norrtälje kommun har under lång tid haft problem med skador orsakade av vildsvin.

  – I flera år har de ställt till problem för villaägare och lantbrukare. Framför allt för villaägare, vildsvinen håller till nära tätorterna och under sommaren har det varit mycket problem, säger Lina Segrell, verksamhetsutvecklare på Samhällsbyggnadskontoret på Norrtälje kommun.

  Men nu har kommunen fått nog och startat en arbetsgrupp för att komma till rätta med problemen.

  – På kommunens mark kan vi ju jaga men det här är större än så och måste synkroniseras med fler parter. Det är ännu på planeringsstadiet men vi har en diskussion med Jägareförbundet.

  En idé som inspirerat Norrtälje kommun är ett initiativ i Sörmland. Där anordnade Jägareförbundet en ”Vildsvinsnatt”, där jägarna gick man ur huse för att jaga vildsvin som sedan serverades på länets äldreboenden.

  – Kommunen har jobbat med frågorna förut men i juni satte vi ihop en arbetsgrupp med berörda från olika avdelningar. Och det gäller viltvård i stort, till exempel kanadagäss på badplatser, men just nu är det väldigt mycket vildsvin, säger Lina Segrell.

   Lina Segrell, verksamhetsutvecklare stadsbyggnadskontoret Norrtälje kommun.
  Lina Segrell, verksamhetsutvecklare stadsbyggnadskontoret Norrtälje kommun. FOTO: Norrtälje kommun

  Relaterade artiklar

  Till toppen