Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 25 mars

  Norrskogs ordförande kliver av

  Gunnar Heibring, som varit förtroendevald i Norrskog under 25 år, varav tolv år som ordförande, ställer inte upp till omval vid årets stämma.

  ”Jag har meddelat valberedningen att det är dags att ta in nya krafter”, säger Heibring i ett pressmeddelande.

   Gunnar Heibring, avgående ordförande för Norrskog.
  Bild 1/2 Gunnar Heibring, avgående ordförande för Norrskog. FOTO: Emmelie Hedenström/Norrskog
  Bild 2/2 FOTO: Mostphotos

  Norrskogs årsstämma hålls i Dorotea den fjärde juni – därefter kommer föreningen att ledas av en ny kraft.

  ”Gunnar har meddelat valberedningen att han vill kliva av, och det måste vi acceptera. Därmed har vi inlett arbetet med att hitta ett förslag till efterträdare. Vi kommer att redovisa vårt arbete i samband med de årsmöten som genomförs i Norrskogs Skogsbruksområden under våren”, förklarar Stig Wiklund, ordförande i valberedningen.

  Trots höga priser på sågade trävaror under 2018 nådde Norrskog inte upp till sitt lönsamhetsmål för året, vilket ATL tidigare har rapporterat om.

  På längre sikt ser dock Gunnar Heibring åtminstone delvis positivt på utvecklingen för föreningen och branschen i stort.

  ”Under min tid har vi sett stora förändringar på nästan alla områden inom vår näring. En mycket positiv sak är att det nu talas och skrivs om skogsbruk och skogsägarnas frågor på ett helt annat sätt än tidigare”, säger Norrskogs avgående ordförande i ett pressmeddelande.

  Samtidigt är Gunnar Heibring kritisk till staten, som han menar försöker runda de små skogsägarnas ägande- och brukanderätt.

  ”Jag vågar påstå att om skogsägarrörelsen under de senaste 100 åren inte funnits som motvikt till klåfingriga beslutsfattare, så hade vi inte haft mycket till privat skogsägande i Sverige i dag. Där har vår verksamhet en fortsatt stor utmaning”, säger Gunnar Heibring.

  Relaterade artiklar

  Till toppen