Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 7 februari

  Norrskog röstar ja

  Det blev ett enhälligt ja till sammanslagning med Norra Skogsägarna vid Norrskogs extrastämma.

   Stämmoordförande Thomas Bodén, mitten, klubbar Norrskogs ja till en sammanslagning med Norra Skogsägarna. Till vänster Olov Söderström, Norrskogs VD, och till höger Anders Källström, vice stämmoordförande och även nyvald ordförande för sågverksföretaget Setra.
  Stämmoordförande Thomas Bodén, mitten, klubbar Norrskogs ja till en sammanslagning med Norra Skogsägarna. Till vänster Olov Söderström, Norrskogs VD, och till höger Anders Källström, vice stämmoordförande och även nyvald ordförande för sågverksföretaget Setra. FOTO: Skärmdump

  – I dag har vi möjlighet att skriva historia.

  Det sa Stig Högberg, styrelseordförande, vid sitt inledningsanförande vid Norrskogs extrastämma i Örnsköldsvik.

  Och den möjligheten tog fullmäktige som röstade enhälligt ja till planen för en fusion med Norra Skogsägarna. Beslutet föregicks knappt av någon diskussion, vilket fick Thomas Bodén, stämmans ordförande, att mana på:

  – Det är ändå en rätt stor grej det här, sa han.

  En av få frågeställningar kom från Lennart Henriksson, Indalen, som undrade vad som skulle hända med motioner som lagts i Norrskog efter att föreningarna slagits samman. Han var dock nöjd med svaret att bifallna motioner följer med till den nya föreningen.

   – Det känns som jag tog en vinstlott, fantastiskt kul, sa Norrskogs tidigare ordförande Gunnar Heibring, om beslutet.
  – Det känns som jag tog en vinstlott, fantastiskt kul, sa Norrskogs tidigare ordförande Gunnar Heibring, om beslutet. FOTO: Skärmdump

  Vinstlott

  Gunnar Heibring, som i fjol våras klev av som ordförande för Norrskog efter tolv år på posten, lyckönskade de som nominerats till den sammanslagna föreningens nya styrelse:

  – Det känns som jag tog en vinstlott, fantastiskt kul med det här beslutet. Historien har varit, den kan vi inte göra något åt. Men framtiden ska vi ta vara på – tillsammans.

  Under eftermiddagen ska även Norra Skogsägarna hålla en extrastämma för att fatta beslut om sammanslagningen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen