Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 september 2019

  Norra Skogsägarna: Det var fel av oss

  På Norra Skogsägarna säger man att ett möte hölls med Sören Alfredsson före avverkningen men att det blivit ett missförstånd.

   Norra skogsägarnas fältchef Stefan Holmberg säger att bolaget borde ha upprättat ett skriftligt avtal i det här fallet.
  Norra skogsägarnas fältchef Stefan Holmberg säger att bolaget borde ha upprättat ett skriftligt avtal i det här fallet. FOTO: Hans Dahlgren och pressbild

  Enligt Norra Skogsägarna hölls det ett fysiskt möte med Sören Alfredsson eftersom man köpt en avverkningsrätt på grannfastigheten. De ville både bryta ny väg och använda befintlig väg på paret Alfredssons mark.

  – Vår skogsinspektor hade uppfattat att det var klartecken på att vi fick göra så här, men Sören hade inte alls uppfattat det så, säger Norras fältchef Stefan Holmberg.

  Någon skriftlig överenskommelse gjordes dock inte.

  – Vi har till viss del muntliga uppgörelser i mindre vägfrågor, men det här är så pass stort, vi har både avverkat, grävt och utnyttjat befintlig väg, så att vi borde ha upprättat ett skriftligt avtal i det här fallet. Så det är fel som begåtts av oss.

  Kom överens

  Efter diskussioner kom sedan parterna överens om ersättningen.

  – Vi ska ju vara den proffsiga parten, så vi har ju på det sättet fallerat. Därför har vi upprättat ett förlikningsavtal.

  Stefan Holmberg beskriver vägfrågor generellt som snåriga emellanåt. Bland annat kan ägarförhållanden vara oklara efter att fastigheter bytt ägare och generationer passerat.

  Hos Norra har man därför nyligen gjort en satsning som de kallar ”Norra Skogsbilväg” för att öka kunskapen på området.

  Man har haft medlemsmöten kring frågorna och tagit fram tjänster för att bland annat beräkna andelstal i vägföreningar och starta nya föreningar med fullständig dokumentation. Även personalen utbildas i frågorna.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen