Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 30 november 2020

  Norra Skog säljer 40 000 hektar skog till Silvestica

  Skogsfonden Silvestica Green Forest köper Norra Skogs skogsinnehav på 40 000 hektar i Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Det uppger Norra Skog i ett pressmeddelande.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Som en del i affären har även avtal tecknats där Norra Skog kommer att sköta förvaltningen av skogarna för Silvesticas räkning.

  ”Genom försäljningen av föreningens eget skogsinnehav visar vi vilken skog som står i centrum av vår verksamhet, det känns helt rätt mot bakgrund av att vi inte är ett skogsbolag utan en skogsägarförening. Vi ser Silvestica som en mycket lämplig köpare av skogen mot bakgrund av att bolaget har en långsiktighet i sitt skogsägande samt att Silvestica delar Norra Skogs syn på att brukad skog ger bästa klimatnyttan på lång sikt” säger Norra Skogs ordförande Torgny Hardselius i pressmeddelandet.

   Torgny Hardselius, styrelseordförande Norra Skog.
  Torgny Hardselius, styrelseordförande Norra Skog. FOTO: Mikael Lundgren/Norra Skog

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen