Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 3 september 2020

  Norra Skog ökar

  Norra Skog planerar att öka produktionen vid sina sågverk i Sävar, Hissmofors och Kåge.

   Vid sågverket i Kåge (bilden) ska förädlingen till byggprodukter fördubblas, samtidigt som förädlingen i Sävar avvecklas.
  Vid sågverket i Kåge (bilden) ska förädlingen till byggprodukter fördubblas, samtidigt som förädlingen i Sävar avvecklas. FOTO: Norra Skog

  Under nästa år planerar Norra Skog att öka produktionen vid sitt sågverk i Sävar med 30 000 kubikmeter, motsvarande 10 procent av nuvarande produktion. Till 2025 är målet att såga 500 000 kubikmeter i Sävar.

  ”Det här är så oerhört stort för vi gör en satsning på framtiden, blir en stor aktör inom byggvarubranschen och får god utdelning av vår industristruktur i den nya föreningen Norra Skog”, säger Henrik Jönsson, industrichef, i ett pressmeddelande.

   ”Nu fortsätter vi att satsa och beräknar att öka både produktion och försäljning under 2021. Vår målsättning är att vara den ledande leverantören av vidareförädlade trävaror i Norra Sverige”, säger Henrik Jönsson.
  ”Nu fortsätter vi att satsa och beräknar att öka både produktion och försäljning under 2021. Vår målsättning är att vara den ledande leverantören av vidareförädlade trävaror i Norra Sverige”, säger Henrik Jönsson. FOTO: Norra Skog, Ånge kommun

  Även vid Norra Timbers sågverk i Hissmofors och Kåge genomförs produktionsökningar under det kommande året, där båda enheterna planerar för ökningar motsvarande 20 000 kubikmeter.

  Omstrukturerar förädlingen

  Samtidigt planeras en omstrukturering och ökning av vidareförädlingen till byggprodukter. Vidareförädlingen i Sävar avvecklas och i stället väljer Norra Skog att satsa på sina enheter i Hammerdal, Hissmofors och Kåge. Inledningsvis sker den största ökningen av byggprodukter i Kåge, där produktionen mer än fördubblas.

  Beskedet kommer efter en utdragen process om försäljning och slutligen nedläggning av Norra Skogs sågverk i Östavall, där produktionen uppgick till cirka 245 000 kubikmeter.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen