Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 3 februari 2020

  Nedåt för Moelven efter historiskt 2018

  "Ett år präglat av stora fluktuationer", kommenterar Moelven ett 2019 som slutade i moll.

   Stora fluktuationer är inte ovanliga i vår bransch, konstaterar Morten Kristiansen, efter ett rejält resultattapp för Moelven under 2019 jämfört med 2018.
  Stora fluktuationer är inte ovanliga i vår bransch, konstaterar Morten Kristiansen, efter ett rejält resultattapp för Moelven under 2019 jämfört med 2018. FOTO: Moelven

  Moelven lyckades inte riktigt följa upp det historiskt bra resultatet från 2018. Under 2019 minskade omsättningen med 7 procent, till 10,3 miljarder norska kronor, och rörelseresultatet föll med drygt 40 procent till 335 miljoner norska kronor. Sammantaget innebar det att rörelsemarginalen sjönk från 5,3 till 3,3 procent.

  Osäkerhet

  ”Första halvåret var mycket stabilt, medan andra halvåret präglades av osäkerhet i världsekonomin på grund av handelskriget mellan Kina och USA, Brexit och att det fanns mycket virke på marknaden till följd av insektsangrepp och stormfällningar i Europa”, säger Morten Kristiansen, koncernchef för Moelven Industrier ASA, i ett pressmeddelande.

  Den svagare avslutningen på året syns också tydligt på resultaten för det fjärde kvartalet då samtliga divisioner hade en negativ rörelsemarginal, och rörelseresultatet slutade på minus 17 miljoner norska kronor.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen